COMPANYES DE LA VOCALIA “TRENQUEM EL SILENCI” PARTICIPEN A LA CARAVANA OBRIM FRONTERES

QUÈ ÉS LA CARAVANA OBRIM FRONTERES?
La Caravana Obrim Fronteres, és una xarxa activista formada per més de 100 col•lectius de l’Estat (la península), que denuncien l’impacte que les polítiques migratòries i de control fronterer a Europa tenen sobre la vida de desenes de milers de persones en cerca de refugi.
Les polítiques de tancament de fronteres generen desprotecció, patiment i mort. Han convertit el Mediterrani i el Sàhara en grans fosses comunes i les fronteres en espais de no dret on la vida humana no val res.

Que les persones hagin de migrar per viure, no és un fet de la casualitat o mala sort. Les polítiques que practiquen des de fa segles i actualment els governs dels països anomenats rics sobre els països que ara es diuen pobres ( pobres perquè els primers els han empobrit): conflictes bèl•lics que generen inestabilitat política, fam i mort provoquen l’empobriment i el desplaçament forçós de milions de persones.
Polítiques que deshumanitzen les persones migrades, que les desposseeixen dels seus drets i les fan objecte del discurs de l’odi.
Els responsables d’aquestes polítiques no poden ara mirar cap a un altre direcció.

Europa pateix una crisi política i de valors. La majoria de persones en cerca de refugi no arriben mai a Europa, al racisme institucional del vell continent s’hi suma l’auge de la xenofòbia i el feixisme, A l’Europa que es fa dir “dels drets humans”, avui migrar s’ha convertit en delicte i salvar vides, en un crim.

Cal trencar la frontera de la indiferència per reforçar les xarxes de solidaritat entre persones, comunitats, pobles, nacions i organitzacions.

ANTERIORMENT

La caravana va estar a Grècia el 2016 i a Melilla el 2017, aquest any la Caravana Obrim Fronteres posa el focus a Itàlia, assenyalant el Mediterrani acords de retorn i readmissió a països que no són garants dels drets humans.

PERQUÈ LES COMPANYES DE BADIA HI PARTICIPEN REPRESENTANT TRENQUEM EL SILENCI?

La Caravana Obrim Fronteres és una xarxa feminista. Volem fer visible la presència de les dones i les nenes en els processos migratoris.
Exigim que es garanteixi l’accés dels drets de les dones i les nenes per a una vida lliure de violències i discriminacions. Un dels nostres lemes és : Quan toquen a una ens toquen a totes.
Volem insistir en el fet que les dones són protagonistes i són subjectes polítics.

QUÈ FAREM?

ANIREM
A la frontera franco-italiana perquè des de Ventimiglia a Briançon s’están produint morts de migrants, repressió dels qui es juguen la vida creuant, enjudiciament de les persones solidaries que les ajuden. I controls de la frontera por neonazis europeus.
A Sicilia, perquè Allà hi ha una mostra concentrada dels resultats de les polítiques de la UE amb les persones migrants i refugiades: centres d’internament de milers de persones que han sol•licitat asil i l’esperen en condicions horribles de vida y de treball, vaixells de rescat retinguts. Pràctiques d’explotació inhumana tràfic de dones i nenes per explotació sexual, la desaparició de menors no acompanyats, l’ abus sexual sistemàtic de les dones a mans d’empresaris que actuen amb total impunitat.
Però no tot és negatiu, també coneixerem una experiència extraordinaria d’acollida , per això anirem a
Riace, Des de l’estiu del 1998 han aconseguit que centenars de persones, arribades d’ Àsia y d’Àfrica, hàgin trobat descans i a vegades una nova vida en aquest petit poble calabrès. Coneixerem les experiències de persones i organitzacions que ajuden solidàriament als qui arriben a la seva illa, i denuncien polítiques dels governs d’Italia i de la UE .
CONEIXEREM les diferents realitats, problemes i aconseguiments dels qui en la frontera franco-italiana, en Sicilia y en Calabria pateixen i lluiten contra les polítiques dels governs de la UE en relació a les persones migrants i refugiades.

APRENDREM de las experiències i lluites que en aquests llocs es duen a terme.

VISIBILITZAREM la presència de les dones en los processos migratoris, les violències específiques que pateixen i que son protagonistes y subjectes polítics.

DENUNCIAREM la responsabilitat de los governs i empreses europees en les morts de les persones que intenten arribar a Europa, en la violació dels drets de migrants i refugiades quan ja són aquí, i en els conflictes armats a l’ Oriente Mitjà i a Àfrica, que provoquen una bona part de les migracions.

ARTICULAREM xarxes i estrategies europees de resistència a les polítiques europees contra migrants i refugides.

Esperem ser útils en aquesta caravana i prometem explicar llargament allò que hagim vist i hàgim après.

Trenquem el Silenci

Deja una respuesta