Trist Sant Jordi a Badia del Vallès

23 D’ABRIL DEL 2021. DIA DEL LLIBRE A BADIA DEL VALLÈS

Enguany les nostres companyes de Trenquem el Silenci, han estat recollint durant tot l’any un total de 630 llibres infantils i d’adults, amb la encomiable intenció de posar-los a la “venda” si així es pot dir, el dia de Sant Jordi.
L’objectiu d’aquesta feinada no era altre, que donar a conèixer escriptores i promocionar la lectura, principalment entre els infants.

Els llibres procedents de donacions de particulars i de la Biblioteca Pública, han estat revisats netejats i finalment posats a disposició del públic.

Arribat el dia 23 a les 10, posen dues taules amb totes les mesures de seguretat: els llibres com hem dit nets, la taula a l’aire lliure, ben espaiosa per poder guardar les distàncies entre les persones, 3 pots de gel hidroalcohòlic…No cal tocar monedes ni tornar canvi, ja que el preu dels llibres és la voluntat que es deposita, en una guardiola…

Comencen a passar les persones, noies joves abans d’anar als seus centres d’estudi, dones que trien un llibre per a elles o pels nets…. Sentim comentaris elogiosos per la iniciativa…estem satisfetes.

Passats 90 minuts, arriben dos policies municipals que representant les autoritats, els diuen que han de desmuntar.
Tot i no compartint els motius, van desmuntar. No podien fer altra cosa. El llibres restaren a les taules del interior de l’Associació. Allà encara hi van venir algunes persones, que sempre respectant les normes de seguretat: no ser més de 4 persones a l’interior, posar-se gel abans de tocar els llibres, tenir les portes obertes….varen aconseguir els seus apreciats llibres.

Lamentem que Sant Jordi a Badia, no hagi tingut cap taula amb llibres, lamentem que un cop més Badia sigui diferent a les altres poblacions del Vallès, per pitjor i sobretot lamentem que els nostres infants no hagin pogut gaudir d’uns llibres que restaran tancats en un armari, esperant que l’any vinent el sentit comú prevalgui a l’absurd .

Tot i les dificultats, un cop fet el recompte, varen ser 97, els llibres que es van repartir. Un reconeixement a totes les persones que ho han fet possible.