PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: BADIA RECONEIX LES DONES QUE FAN HISTÒRIA

El dijous 18 de desembre vàrem presentar a la biblioteca de la nostra ciutat el llibre BADIA RECONEIX LES DONES QUE FAN HISTÒRIA.
A l’acte hi van assistir 49 persones. Totes elles es van poder endur un exemplar del llibre.
L’alcaldessa Eva Menor va fer la presentació política del acte, posant de relleu la importància de projectes com aquest.
La tècnica d’igualtat Núria Navales, ens va parlar de la necessitat de visibilitzar les aportacions que les dones hem fet a la societat, si el què volem és aconseguir algun dia la igualtat entre homes i dones.
La Teresa Reverter en representació de Trenquem el Silenci va explicar quan i perquè va sorgir el projecte. Així vàrem poder saber que aquest obeeix a la necessitat de donar a conèixer que en tots els moments de la humanitat i en totes les parts del món hi ha hagut dones que han contribuït,
gairebé sempre, superant moltes traves, a fer una societat millor.
I que la idea va sortir ja fa cinc anys un dia que, en voler quedar per fer una de les concentracions mensuals que fem per denunciar i rebutjar la violència masclista, ens adonarem que hi ha molts espais a la ciutat que no tenen nom.
Unint les dues necessitat ens vam posar a treballar en aquest projecte, que amb ajuda del CIRD ha donat com a fruit aquest, pels qui l’han vist, molt ben valorat llibre. L’explicació va estar acompanyada per les imatges de les dones que formen part del llibre.

Per finalitzar la Núria Navales, ens va explicar quins seran els següents passos:
– Fins al 30 de gener, tothom qui vulgui podrà votar d’entre les 50 dones que hi ha al llibre, les 10 que li agradaria que es poses el seu nom a algun espai de la ciutat.
-Que hi haurà urnes de forma permanent a la biblioteca, al CIRD… i en altres indrets ( Associacions de veïns, centres escolars , Casal d’avis etc. durant alguns dies ( més endavant publicarem el calendari).

-També és pot obtenir el llibre i les paperetes de votació a través del codi QR que està publicat a les xarxes i aquí mateix.
-Més endavant, segurament al març, es posaran els noms més votats a diferents indrets de la ciutat.
Aquest és un pas més en la lluita per aconseguir la igualtat.


Trenquem el Silenci.