NO VOLEM SER VALENTES, VOLEM SER LLIURES

Valenta és el que ha estat l’Asun, en defensar-se d’un individu que la va atacar quan anava a treballar. Però més valenta ha estat quan ha denunciat el que li ha passat als Mossos i sobretot a les xarxes socials. I encara més quan ens ha convocat a la plaça per rebutjar el seu cas i totes les agressions sexistes que patim les dones.

El passat diumenge 8 de desembre unes 150 persones ens hem agrupat a la plaça Major de Badia, per donar suport a l’Asun i rebutjar les agressions masclistes.
L’acte ple d’emoció i de reivindicació ha durat una hora. Cap de les persones assistents volíem deixar de fer-li companyia.
Durant aquesta hora diverses persones han agafat el micro per expressar l’estima cap a ella i totes les agredides“ ; YO SI TE CREO”, missatges de solidaritat; “QUAN TOQUEN A UNA, ENS TOQUEN A TOTES”, i reivindicacions d’allò que volem les dones;NO VOLEM SER VALENTES, VOLEM SER LLIURES, eren els crits que acompanyaven aquestes intervencions, algunes d’elles experiències personals que denoten el patiment de successos que sovint han quedat tancats dins la persona, fent mal i que ahir fluïren donant una mica de bàlsam a les ferides.20181209_165344

L’Associació de Veïns i la nostra vocalia, Trenquem el silenci, hi vàrem assistir personant-nos i posant a disposició de les persones assistents la pancarta i el micro i llegint un comunicat que seguidament reproduïm:

Damos apoyo a Asun. Todas las mujeres somos victimas sexuales aunque no se materialice la agresión. Lo somos cuando yendo por la calle tenemos miedo ante unas pisadas desconocidas, cuando evitamos determinadas situaciones o las vivimos con miedo.
El año pasado se denunciaros 757 agresiones sexuales en Catalunya. Eso supones dos violaciones al día. Si hablamos de abusos, son cinco diarios.
No es un hombre o un grupo, quien nos viola o maltrata , sino todo un sistema machista que conceptúa a la mujer como un objeto al servicio del hombre.20181209_171155

L’ Associació de Veïns, us volem convidar a participar en la vocalia Trenquem el Silenci que té com a objectiu denunciar la violència de gènere que pateix la nostra societat i les causes que la possibiliten, per aconseguir una societat lliure de sexisme. Ens trobem un cop al mes per preparar actuacions envers l’alliberament de les dones.
Perquè com diem al començament, l’Asun i totes nosaltres no volem ser valentes, volem ser lliures.

Trenquem el Silenci

Deja una respuesta