ENS HA DEIXAT EN TEO, UN HOME IMPRESCINDIBLE

Hay hombres que luchan un dia y son buenos. Hay otros que luchan un año y son mejores. Hay quienes luchan muchos años y son muy buenos. Pero hay los que luchan toda la vida: esos son los imprescindible.

Un d’aquests imprescindibles, ha estat en Teodoro Cantera Carmona. El Teo per a tots nosaltres, perquè ha lluitat tota la vida.

El Teo va ser el primer President de l’Associació de Veïns de la nostra ciutat, amb ell es van fer els primers estatuts  i allà, junt amb altres companys, va plantar la llavor de la lluita, per aconseguir moltes  de les coses que ara ens assembla natural tenir.

Cal recordar, que l’any 1975, quan es van començar a habitar els pisos a Badia, nomes hi havia 4 escoles construïdes, dos d’elles tancades, no hi arribava cap autobús, el tren era l’únic mitjà de comunicació, els metges visitaven en un barracó, hi havia dues  llars construïdes però tancades, no hi havia cap institut i tampoc mercat. Hi havia un munt d’habitatgestancats perquè s’havien concedit a persones que no els necessitaven…

Des de l’Associació de Veïns, amb en Teo com a president , es van tallar carreteres , la  via del tren, es van fer manifestacions, ens vam tancar…fins aconseguir:

Que s’obrís el C.A.P., les llars, les 4 escoles i se’n fessin 4 més. Que es poses un servei d’autobusos. Buscar una solució per a les humitats dels pisos, solució que a més va suposar molts llocs de treball per a habitants de Badia que estaven a l’atur. Formar una comissió autoritzada per Governació Civil a fi d’investigar quins pisos estaven adjudicades i deshabitats…

No fue fácil, golpes de la Guardia Civil en la manifestación para que se abrieran las guarderías, detenciones del presidente iy el secretario en Gobernación Civil, por las ocupaciones…. y muchas horas  de reunión y trabajo.

Pocas fotos físicas tenemos de ti, Teo, eran tiempos en las que la imagen y el protagonismo no eran importantes. Pero quienes te conocimos , si que tenemos tus fotos en el recuerdo, aquella en la que encabezas la manifestación, y en las que te diriges al público en las múltiples asambleas , y en el corte de la carretera y en las reuniones de la Junta de la asociación de vecinos….

Si, fuiste un hombre imprescindible para la lucha y un amigo para muchos de nosotros.

28 de Abril de 2021