EL MITE DE LA BELLESA

EL MITE DE LA BELLESA

Dins els actes del 8 de març, hem pogut assistir a una xerrada sobre el mite de la bellesa.

 L’Alejandro, la Núria i la Mar, del institut Ferran Casablancas ens han ofert un treball molt interessant  realitzat al voltant d’un estudi dut a terme per Naomi Wolf .

Ens han fet reflexionar sobre com ha influenciat i influeix el mite de la bellesa, en els mitjans de comunicació, les religions, la societat de consum, entenent per societat de consum des  dels cosmètics, fins a la pornografia, les xarxes socials etc…

De quina manera, aquest mite sobre la bellesa femenina, que ens ven uns cossos ideals, estàndards de bellesa que  no són ni sans ni assolibles, porta a la frustració, i compromet  la salud  de les dones.

Com aquest mite porta a que les dones es centrin en la imatge corporal, per la que són jutjades, limitant-les en altres camps, en els que elles són ben capaces de desenvolupar les seves capacitats.

Des de Trenquem el Silenci, agraïm aquest treball, que contribueix a fer-nos conscients d’una de les moltes trampes, que la societat patriarcal té per tenir-nos atrapades en la xarxa que ens oprimeix i invalida, i ens felicitem de que hi hagi persones joves que obren els ulls per a ser lliures.