Vocalía Trenquem el Silenci

Pensem en els drets de les dones. Ens volem vives, s’hauria de lluitar i reivindicar sempre. Això ho fa la nostra vocalia “Trenquem el silenci”, perquè ens volen vives i actives!

DSC00156
 

Una mica d’història

Trenquem el silenci va nàixer a la nostra ciutat,  l’any 2016, com un grup de persones que volíem denunciar que, els feminicidis que es produeixen al mon, no son deguts a la mala sort amb la que algunes dones topen a la vida, si no que ho són perquè vivim en una societat patriarcal amb valors masclistes que posen a les dones en situació d’inferioritat.
Al gener ens trobem  per primera vegada, decidim organitzar-nos i estendre la convocatòria a altres dones.
Al febrer fem la segona reunió. Ens trobem 18  persones i parlem sobre què entenem per  Violències de gènere. Triem un logo pel grup i dissenyem per repartir entre la població, una octaveta amb informació sobre quines pràctiques són violència de gènere i on es pot dirigir una persona que es trobi en la necessitat de denunciar o de demanar ajuda.  Decidim que un cop al mes ens concentrarem i manifestarem per fer visibles els feminicidis comesos. També dissenyem una pancarta per portar a aquestes concentracions.
Al mes de març ja hem creat una pàgina de Facebook per informar de les activitats que duem a terme i decidim que també tindrem  presència al  Twitter.
A l’abril , aprovem el manifest que llegirem els últims dijous de mes a les concentracions que duem a terme. Les concentracions en aquells temps parteixen de la plaça de la dona i cada mes van a un indret diferent de Badia. A la concentració hi participen entre 20 i 30 persones, segons el mes.
Necessitem un marc legal pel nostre funcionament i pensem que ens el pot donar l’Associació de Veïns, per la qual cosa sol·licitem ser vocalia de l’Associació i al mes de maig d’aquest any, ens diuen que si, que podem ser una de les vocalies de l’Associació de veïns.
Un cop organitzades,  engeguem un seguit d’actes encaminats a donar a conèixer que les violències de gènere existeixen, que el seu origen està en la societat patriarcal i que per acabar amb ella cal empoderar les dones.

Que fem.

A més de la Concentració mensual de denuncia dels feminicidis i de sortir un cop al mes a repartir les octavetes, fem :
–          Manteniment de la informació actualitzada sobre els feminicidis comesos durant l’any, en un plafó informatiu que hi ha a la plaça de la dona.
–          Exposicions, la majoria d’elles, cedides per l’Institut Català de la Dona.
–          Obres de teatre.
–          Posem estants informatius  al mercat del trasto,  per Sant Jordi, i a la setmana Associativa, amb llibres escrit per dones.
–          Participem en els actes que es fan al novembre per denunciar la violència de gènere, amb la per formans: “ sabates vermelles” que simbolitzen les dones que han estat assassinades durant aquell any.
–          Participem als actes del dia de la dona treballadora, amb una exposició de frases reivindicatives escrites sobre flors de paper i amb el que anomenem: “aquelarre feminista” (cremant  frases, imatges , acudits, contes, cançons etc. de contingut masclista).
–          Quan es crea el punt lila, com a referent per a les persones que puguin patir violència de gènere durant els actes de la festa major, també hi col·laborem.

Per molt que fem, tot és poc

El tema és molt important, hi ha molta feina a fer, i moltes mans actuant i caps pensant són sempre pocs, de manera que si vols afegir-te a aquesta feina, hi seràs benvinguda. Ens trobaràs els últims dimarts de mes a les 18 hores, a l’Associació de Veïns.

 

També us volem recordar que cada últim dijous de mes, allà a les 18.00 h. Podeu trobar a la gent d’aquesta vocalia a la plaça de la Dona, per reivindicar la repulsa a qualsevol mena de violència de gènere. I pots participar i informar-te al seu Facebook @trenquemelsilenci o a la AAVV.

 

CONCENTRACIÓ DE L’ 11 DE JUNY DEL 2021 DAVANT L’AJUNTAMENT

L’esgarrifosa troballa al fons del mar de l’Olivia, la nena de 6 anys assassinada pel seu pare, ens ha fet sortir de casa, per manifestar la nostra indignació davant aquest terrorisme masclista que patim dones i de retruc infants. El sadisme dels maltractadors , ha trobat una forma de violència, encara pitjor, que matar les […]

Posted in Actualidad, Vocalia Trenquem el Silenci | Leave a comment

Més vandalisme al municipi envers les dones

Així han aparegut les columnes decorades amb nom de dona, de l’acte organitzat pel grup S(Expertas) per commemorar el 8 de març, amb nom de dones que estan i han estat protagonistes de la història de Badia del Vallès.Des de l’Associació de Veïns i Veïnes volem condemnar aquest acte de vandalisme envers les dones. En […]

Posted in Actualidad, Vocalia Trenquem el Silenci | Leave a comment

Davant els actes de vandalisme al grafiti commemoratiu del 8M

Durant el més de març, les persones feministes d’arreu del mon, reforcem els actes de lluita a favor de la igualtat entre gèneres. Durant el mes de març, els masclistes de la nostra ciutat, han arrancat cartells que posaven de relleu obres positives que han fet persones de la humanitat (en aquest cas, dones), han […]

Posted in Actualidad, Vocalia Trenquem el Silenci | Leave a comment

EL MITE DE LA BELLESA

EL MITE DE LA BELLESA Dins els actes del 8 de març, hem pogut assistir a una xerrada sobre el mite de la bellesa.  L’Alejandro, la Núria i la Mar, del institut Ferran Casablancas ens han ofert un treball molt interessant  realitzat al voltant d’un estudi dut a terme per Naomi Wolf . Ens han […]

Posted in Vocalia Trenquem el Silenci | Leave a comment

Campaña “Estamos contigo, la violencia de género la paramos unidas”

El confinamiento en el que nos encontramos a causa de la crisis del COVID19, puede ser mucho más duro para algunos sectores vulnerables de la sociedad.  Estos días no podemos olvidarnos de todas aquellas mujeres que sufren Violencia de Género, un hecho que de normal es terrible y que ahora, al no poder salir de casa, […]

Posted in Vocalia Trenquem el Silenci | Leave a comment

QUAN TOQUEN A UNA ENS TOQUEN A TOTES

36 feminicidis comesos per violència de gènere en el que va d’any. De no ser pel confinament, avui a les 18 hores seriem a la plaça de la dona  manifestant el nostre dolor i la nostra indignació. Que les dones assessinades i aquelles que pateixen la violencia a la llar , sobretot ara durant el […]

Posted in Vocalia Trenquem el Silenci | Leave a comment

CONCENTRACIÓN MENSUAL DE TRENQUEM EL SILEMCI, CONTRA LA VIOLENCIA DE GENERO.

Como es ya habitual todos los últimos jueves de mes las/os miembros de la vocalia Trenquem el Silenci, se concentraron el pasado jueves, 30 de mayo en la Pza. de Pza. de la Dona, para manifestar nuestra repulsa contra todo tipo de violencia de genero. En la mencionada concentración se reparten octavillas informativas de la […]

Posted in Actualidad, Feminismo, Vocalia Trenquem el Silenci | Leave a comment

AKELARRE FEMINISTA

Posted in Actualidad, Vocalia Trenquem el Silenci | Leave a comment

LA LLUITA PER L´OPORTUNITAT DE VIURE

Un recorregut per la nostra recent història, per la lluita i defensa dels drets de la dona. No us perdeu aquesta interessant exposició. Un recorrido por nuestra reciente historia, por la lucha y defensa de los derechos de la mujer. No os perdáis esta interesante exposición.

Posted in Actualidad, Opinion, Vocalia Trenquem el Silenci | Leave a comment