Avui, 1 de juliol de 2024, a les 10,50 del matí, he rebut la notícia que d’aquí 1hora i 10 minuts, hi ha una concentració de rebuig als últims feminicidis comesos a l’Estat Espanyol.

La notíficació ha arribat a l’Associació de Veïns, que com tothom sap és on hi ha la Vocalia de Trenquem el Silenci #ensvolemvives, no per part de l’equip de govern, si no a través d’una regidora de l’oposició.

D’haver-ho sabut amb temps les dones de Trenquem el Silenci #ensvolemvives haguèssim fet com fem cada últim dijous de mes, quan ens manifestem per rebutjar tots els feminicidis comesos durant l’Any. Més de 40 en aquests 6 mesos. Haguèssim convocat per xarxes i contactes, haguèssim preparat un manifest , portat pancarta, haguèssim procurat deixar els nostres compromisos per assistir-hi etc.. però està clar que tot això no es pot fer en una hora 10 minuts. O és per això mateix que no ho hem pogut saber amb mes temps?

La convocatòria es fa a tots els municipis i una breu recerca per les xarxes, deixa evident que com a mínim el dia 30 de juny, la convocatòria ja estava feta. Lamento que el nostre ajuntament no s’hagi dirigit al col.lectiu que ja fa 9 anys convoca cada últim dijous de mes a rebutjar totes les violències de gènere que patim les dones .

La premura de temps ha estat tal que ni aquest article s’ha pogut consensuar dins Trenquem el Silenci #ensvolemvives i l’he de signar individualment.

Teresa Reverte