NOMS DE DONES ALS ESPAIS DE BADIA.

El dissabte 9 d’abril, s’ha fet l’acte d’inauguració de les 9 primeres plaques del total de 25, que donaran nom a espais de la nostra ciutat que fins ara no en tenien. D’aquesta manera reconeixem i homenatgem,  les dones que amb el seu esforç i intel·ligència han contribuït i contribueixen al que és avui la nostra societat.

Elles són la mostra votada per la població, d’entre les 50 proposades per Trenquem el Silenci dins el projecte participatiu: BADIA RECONEIX LES DONES QUE FAN HISTÒRIA.

Projecte que s’ha pogut portar a terme amb el treball conjunt amb l’àrea de feminisme de l’Ajuntament i comptant sempre que ha estat necessari, amb l’ajuda de l’Associació de Veïns.

Aquesta ha estat la tercera part del projecte. La primera l’edició d’un llibre amb 50 biografies de dones i la segona la votació per triar les més valorades.

En començar l’acte, un nombrós grup ciutadans s’ha aplegat a la plaça 8 de març. Després de donar la benvinguda a les persones assistents, hem començat un recorregut pels diferents espais, amenitzat per la batucada Som Só,  parant-nos davant de la placa que a partir d’ara els donarà nom. Allà una dona ha llegit una breu biografia de l’homenatjada.

Ha estat un acte festiu i emocionant a l’hora.

De ben segur, la nostra població és a partir d’ara, la que té proporcionalment, un major nombre de noms de dones en les seves, places i placetes.

Un pas més en la lluita per la igualtat entre dones i homes. JUNTES PODEM, JUNTES HO FEM.