Manifest concentració 4 juliol

Us deixem a continuació les fotos i el manifest llegit a la concentració del passat 4 de juliol, a la Plaça Major de Badia del Vallès.
Aquest acte es va dur a terme com a mostra de rebuig d’un nou assassinat aquest cop, d’una dona del nostre municipi.

Benvingudes.

Ens tornem a concentrar un cop més davant de l’ajuntament com a mostra de rebuig d’un nou assassinat.

Just ahir érem coneixedores que una veïna nostra, que dimecres 29 havia patit una agressió per part del seu gendre en una discussió domèstica, havia mort finalment víctima de les greus ferides que aquest li havia causat.

El presumpte assassí ha estat detingut pels Mossos d’Esquadra i serà jutjat per aquests fets.

Com a dones i homes que som feministes i que creiem en la igualtat de la nostra societat no podem tolerar aquests fets i els hem de denunciar i rebutjar.

Ens estan matant i davant d’aquest fet, estem soles.

Dia rere dia rebem notícies d’una nova agressió sexual, d’un nou assassinat masclista o, com el cas que fa que avui estiguem aquí concentrades, d’un nou feminicidi.

Aquest tipus d’agressions no distingeix per edats. Cap de nosaltres estem lliures de patir una agressió per raó de gènere.

Avui hem de lamentar la mort d’una veïna d’edat avançada. El 30 de juny coneixíem la mort d’una jove a Parla, Madrid, per part de la seva ex-parella, també morta a ganivetades després d’estar ingressada uns dies sense que es pogués fer res per salvar-li la vida.

Totes som candidates a patir violència de gènere i totes hem de poder exigir que això no torni a passar. Com a societat hem de reivindicar el dret que tenim a viure.

Per part nostre, hem d’estar atentes al nostre voltant, fer pedagogia, reunir-nos quan el cop és massa dur i fer pinya: sororitat sempre. Perquè unides som més fortes: Preparem-nos!

Avui i ara estem colpides per aquest assassinat d’una veïna nostra que en cap cas estava en posició de defensar-se per ella mateixa degut a la seva edat avançada. Fins i tot en això l’assassí ha mostrat la seva covardia.

No volem marxar sense enviar el nostre suport, per part de les persones que estem aquí reunides, a la família de la víctima, en aquests moments tan durs.

Gràcies a tothom per venir i mostrar el seu rebuig.

Com a Trenquem el Silenci hem dit la nostra, però convidem a tothom qui tingui alguna cosa a dir a agafar el micròfon i comunicar-ho, si li ve de gust.