Es presenta el visor de cobertes d’amiant de Catalunya


“Amb l’assistència, entre presencial i online, d’una vuitantena d’activistes, el passat 26 de juny es va presentar a la Favb el visor de cobertes d’amiant de Catalunya, una eina impulsada per la Generalitat i desenvolupada per l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) que ha d’ajudar a avançar cap a l’objectiu de realitzar en cens fiable del fibrociment existent al país.

El visor permet introduir fàcilment qualsevol adreça postal i situar-la al mapa de l’amiant elaborat pels tècnics de l’ICGC, que mostra el fibrociment detectat en superfícies superiors a 35 m2.

Un mapa en construcció que, malgrat donar informació parcial -per exemple, no surt la uralita oculta en baixants o canonades-, identifica de manera efectiva la primera capa d’amiant existent a tot el territori català. La xifra detectada fins ara -120.000 cobertes- ajuda a conscienciar sobre el volum d’un problema de salut pública de primer ordre.

Aquest mapatge s’ha realitzat a petició de la Comissió per a l’Erradicació de l’Amiant a Catalunya, de la qual formen part Jubilats de Macosa-Alstom afectats per l’amiant i la Favb, organitzadores de l’acte, que va comptar amb la presència de Francesc Bonnín, tècnic de la Generalitat especialitzat en amiant, i Jordi Corbera, enginyer de l’ICGC, que van explicar el funcionament del visor i la metodologia utilitzada.”

Text i foto de l’article de la FAVB que podeu consultar sencer AQUÍ