ELS LLIBRES QUE EL 23 D’ABRIL VAN VIATJAR


Aquest Sant Jordi gràcies a l’esforç de les dones de Trenquem el Silenci, molts llibres que durant tres llargs anys han viatjat de les prestatgeries de diferents biblioteques als armaris de l’Associació de Veïns, han esperat el moment de re emprendre el camí a altres biblioteques i per fi ho han pogut fer.

No ha estat fàcil. La pandèmia, va ser bona excusa perquè els dos anteriors anys la nostra Ciutat es veies privada d’aquest emotiu dia.
La pluja ho va posar difícil, però no va impedir que més d’un centenar de llibres es mostressin entre els núvols, esperant que il·lusionades cares infantils els ullessin i se’ls emportessin en les seves mans.

Que persones més grans que es miraven interessades els llibres escrits per autores, es decidissin i els prenguessin, per un cop arribats a destí, poder tornar mostrar tot el seu contingut.

D’aquesta manera, l’Isabel Allende, la Júlia Navarro, en Ken Follett, La MercèRodoreda, la Marguerite Yourcenar, en Dav Pilkey, la Mira Lobe, en Dan Brown i molts d’altres, ja són a cases particulars explicant de nou les seves històries.

El Fantasma de palau, el Capità Calçotets, En Teo, l’Ocell de foc, en Gerònimo Estilton, dracs, ratolins, … fan somniar i riure a infants de totes les edats.

Gràcies a totes les persones que ens han fet arribar els seus llibres, a les que es van acostar a la parada i molt efusivament a aquelles nenes i nens que sorpresos i amb timidesa o gosadia, miraven i s’emportaven il·lusionats aquell llibre amb el que esperaven, descobrir històries i fantasies.

No us càpiga cap dubte l’any vinent ho tornarem a fer, perquè llegir és, viatjar, aprendre, somniar, obrir mentalitats, deixar-se captivar, estimar, trobar-se, imaginar …

Les dones de trenquem el Silenci.